Udzielamy informacji o programach pomocowych realizowanych przez PARP.
Autorzy: Praca zbiorowa
Branża żywności wysokiej jakości - Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II
Pobierz wybrany format publikacji:
Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do zapoznania się z podsumowaniem wyników drugiej edycji badania Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego II w branży żywności wysokiej jakości. Badania te mają na celu zwiększenie wiedzy na temat stanu i kierunków rozwoju kadr w branży i związanego z nim zapotrzebowania na kompetencje, a także określenie wyzwań, mających swe źródło w zmianach społecznych, gospodarczych i technologicznych.
Mamy nadzieję, że prezentowane wyniki okażą się interesujące oraz użyteczne dla osób zarządzających firmami, obecnych oraz przyszłych pracowników branży żywności wysokiej jakości, jak również wszystkich osób zainteresowanych tematyką kompetencji w tej branży.
Spis treści
- Informacje o projekcie
- Metody badawcze
- Sytuacja w branży
- Trendy w branży
- Przyszłość branży
- Zatrudnienie w branży
- Pracownicy najczęściej poszukiwani w branży
- Zatrudnienie cudzoziemców
- Przyszłość zatrudnienia
- Nowe stanowiska
- Motywowanie pracowników
- Ocena kompetencji pracowników
- Formy rozwoju
- Współpraca biznes – edukacja
- Bilans kompetencji
Inne publikacje, które mogą Cię zainteresować

Raport
Ewaluacja ex post instrumentów szkoleniowo-doradczych działania 2.2 i 2.21 PO WER skierowanych do kadr przedsiębiorstw

Raport
Monitoring aktywności badawczo-rozwojowej i innowacyjnej w ramach Krajowej Inteligentnej Specjalizacji. Raport przekrojowy nr 4

Raport
Branża odzysku materiałowego surowców - Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II