Udzielamy informacji o programach pomocowych realizowanych przez PARP.
Autorzy: Praca zbiorowa
Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II. Żywność wysokiej jakości. Broszura
Pobierz wybrany format publikacji:
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do zapoznania się z głównymi wynikami pierwszej edycji badania Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego II w branży żywności wysokiej jakości. Badania te mają na celu zwiększenie wiedzy na temat stanu i kierunków rozwoju kadr w branży i związanego z nim zapotrzebowania na kompetencje, a także określenie wyzwań, mających swe źródło w zmianach społecznych, gospodarczych i technologicznych.
Mamy nadzieję, że prezentowane wyniki okażą się interesujące oraz użyteczne dla osób zarządzających firmami, obecnych oraz przyszłych pracowników branży żywności wysokiej jakości, jak również wszystkich osób zainteresowanych tematyką kompetencji w branży.
Spis treści
- Informacje o projekcie
- Informacje o branży
- Wpływ pandemii na branżę
Główne procesy biznesowe i stanowiska - Zatrudnienie w branży
- Zapotrzebowanie na pracowników w branży
- Pracownicy najczęściej poszukiwani w branży
- Zadowolenie pracowników z miejsca pracy
- Sposoby motywowania pracowników
- Podnoszenie kompetencji kadr
- Ocena działań rozwojowych przez pracowników
- Bilans kompetencji
- Trendy i wyzwania dla firm
- Stanowiska i kompetencje, na które wzrośnie zapotrzebowanie w perspektywie 3-5 lat
Inne publikacje, którę mogą Cię zainteresować

Ewaluacja
Analiza efektów wybranych działań POIR i POPW na poziomie sektorowym i makroekonomicznym za pomocą modelu makroekonomicznego FAZA V (2021)

Poradnik
Twój Biznes: Fundusze Europejskie w Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości

Raport
Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego - Branża przemysł lotniczo-kosmiczny (raport z I edycji badań)
Polecane artykuły
Kilkaset kursów online i tysiące szkoleń stacjonarnych dla Ciebie
Inne dofinansowana, które mogą Cię zainteresować
Wybrane filtry: 2